2009. december 17., csütörtök

Gogolya Péterné Enikő bizonysága

Az alábbiakban olvasható Gogolya Péterné Enikő bizonysága az eredeti formában, ahogy azt az Imádság Háza email listára elküldte 2009.Dec.5.-én.

"Kedves Testvérek!
Eleget téve Borbála kérésének, szeretném megosztani veletek, hogyan újította meg életemet Isten, hogyan találkoztam az Atyával.
1991. május 11-én tértem meg a Hit Gyülekezetében, ahol újjászülettem, épültem Istenben. Találkoztam Jézussal, majd a Szent Szellem Személyével is, de sohasem gondoltam volna, hogy van ennél is több. Az Atyához imádkoztam ugyan Jézus nevében, de igazából Őt olyan hatalmas, ködös, távoli személynek gondoltam, akit majd csak akkor fogunk megismerni személyesen, ha ott leszünk a mennyben. És úgyis csak Jézus vére által mehetünk hozzá, ül a trónon a távolban,... szóval igazából nem fogtam fel a lényeget, amit Jézus mondott, hogy ha megismertük Őt, akkor megismertük az Atyát is. Jézust és a Szent Szellemet fel tudtam fogni, átéltem a személyes kapcsolatot, de mégis, csak tavaly nyáron történt meg velem, hogy Isten egyszerűen megragadott, elkezdett szólni hozzám (tisztán, belülről hallható módon, ami szinte mindennapossá vált), látomásokat, álmokat adott, és csak tátottam a számat, amik történtek velem. Debrecenben, a Dics-suliban történt, hogy a dicséret alatt nagyon erős vágyat éreztem arra, hogy táncoljak az Úrnak, pördüljek meg, (de hát ezt azért mégsem szabad, ez ciki - gondoltam), amikor meghallottam Debreceni István prófétikus imáját: "Tárd ki a szárnyaidat és repülj, mint a sasmadár!" - hát ez pont erre való bátorítás volt számomra, majd Christine Jeanville tanítása következett (akit láttatok a videón táncolni) arról, hogy táncolhatunk az Úrnak és a testünket is használja Isten stb. A lényeg, hogy a tánckurzusára kerültem (pedig nem azért mentem a suliba). Ott hallottam, hogy prófétálnak, látomásokat látnak, stb. Persze tudtam, hogy van ilyen, de eddig nem tapasztaltam ilyet az egyházban.
Egyik alkalommal fantasztikus dolog történt velem a dicséret alatt: amikor felemelt kézzel énekeltem az Úrnak, hirtelen éreztem, hogy a karjaim pehelykönnyűvé váltak, majd nem éreztem őket. (Nem elzsibbadtak!) Olyan volt, mintha csak törzsből állnék, nem lenne karom! Majd a Szent Szellem elkezdte mozgatni a karjaimat, táncoltatni nagyon lassan. Én csak néztem, hogy a karok, amiket látok mozogni, mintha nem az enyémek lennének - pedig azok voltak! Egyszerre sírtam, nevettem, annyira betöltött az Úr, kb. negyed óráig csináltatta ezt velem. Magamtól addig ezt nem tettem volna meg, soha nem csináltam egy kis táncos mozdulatot sem dicséret alatt a gyüliben. (Csak otthon! :)
Azalatt a pár nap alatt minden hajnalban felkeltett az Úr (pedig alig bírok felkelni reggelente), és beszélt hozzám, tanított, olyanokat mondott, hogy csak ámultam (de azért sírtam is Neki, hogy biztos Őt hallom-e, vagy csak én képzelgek?) - de csak írtam, írtam, amiket mondott, amik ezek után sorra meg is történtek, de a legfontosabb az énbennem végbemenő változások voltak. A gyümölcsök. Olyan tüzet kaptam Tőle, amely azóta is ég bennem, elvette belőlem a félelmet, gyülekezet előtt többször is beszéltem - amit azelőtt sohasem tudtam volna megtenni a hihetetlen lámpalázam miatt! amit az Úr egy pillanat alatt elvett. Többé nem érdekelt emberek véleménye, nem akartam embereknek tetszeni, ezáltal olyan bátorságot kaptam Tőle, amit tudom, hogy én nem tudok generálni. Szerelmes lettem az Úrba, nagyon mélyen!!!
Ezeket azért is írom le, mert most látom csak, hogy mindez része volt a felkészítésemnek, ami közelebb vont az Atyához.
A találkozás igazából Prazsák Laciék által kiadott Megnyílt a menny c. könyv olvasása közben történt. Anna Rountrie elragadtatásáról szól ez a könyv, aki olyan találkozást élt át az Atyával, amit én el sem tudtam képzelni. Miközben olvastam, annyira betöltött a Szent Szellem, hogy meg kellett álljak, a lélegzetemet is visszafolytottam, és éreztem az Atya szeretetének a súlyát! Szó szerint olyan súlya volt ennek a szeretetnek, hogy alig bírtam elhordozni! Soha nem gondoltam volna, hogy az Atyához ilyen közel lehet kerülni, hogy ennyire szeret minket, vágyik a társaságunkra - nemcsak Jézus, hanem az Atya is! Közel akar jönni hozzánk, és ahogy a könyvben írta Anna: nem akar többé sűrű felhőben lakozni, hogy ne lássuk Őt, hanem meg akarja mutatni magát a gyermekeinek. Az Atya! Döbbenetes volt ez a kijelentés, míg olvastam a könyvet.
Azóta teljesen megváltozott Istennel a kapcsolatom, sokkal közelebb kerültem Hozzá, és minden vágyam az, hogy megtisztítson teljesen, bármennyire is fáj! Első helyre került az életemben, és tényleg Érte akarok élni! Vége a langyosságnak, ég bennem a tüze, bátor lettem, máshogy viszonyulok az emberekhez, az egyházhoz is. Annyira vágyok belelátni a szívébe, és hogy én is az Ő szíve által lássak mindenkit és mindent és az Ő szívét tudjam adni az embereknek! Annyira szeretném, ha meggyógyulna mindenki szíve, meglátná minden testvérem Őt, és felszabadulva minden kötelék alól, szolgálná Őt! (Annyian betegek, megkötözöttek, megterheltek az egyházban!)
Hálás vagyok Laciékért és az egész iskoláért, mert egy egészen másfajta kereszténységet élünk itt meg, mint amit eddig tapasztaltam gyülekezetbe járva hétről hétre. Szeretetteljesebb, melegebb, közvetlenebb, szabadabb, érzem, hogy változom és egyre közelebb kerülök Hozzá. Többet élek át Isten jelenlétéből a suliban, mint egy gyülekezeti alkalmon. A gyülik is jók, de érzem, hogy nem véletlenül vagyunk itt, Isten tervez velünk valamit! Mindegyikünkkel! Egy csapat vagyunk, akiket kiképez! Menjünk egyre feljebb és feljebb a "lépcsőkön" Őhozzá, minél közelebb!....
Isten áldjon Titeket!
Gogolya Enikő"

6 megjegyzés:

  1. Sajnos a gonosz csapta be, betöltekezett démonokkal, akik jó érzéseket keltenek és becsapták. Isten test nélküli formája - amit az okkult, babiloni eredetű szektákban Szent Szellemnek hívnak -, sosem költözik bűnös emberekbe, ez a démonok eszköze.
    Isten SOSEM vezet érzéseken keresztül, pont azért, mert ez a gonosz legjobb trükkje, hogy becsapja az embereket.
    Éppen ezért sosem beszél ki belőlünk Isten.
    Bibliában sehol nem találni olyat, hogy pl. Pál azt mondta volna, hogy:
    "Most az érzem, hogy Efézusba kell mennem", "Most azt helyezte az Úr a szivemre, hogy menjek el ide v. oda és beszéljek ezzel az emberrel", "Isten szólt ki belőlem" stb.
    Isten mindig konkrét és egyértelmű utasítást ad, álmokban főleg vagy másokon keresztül, és mindig 2 v. 3 bizonyság kell!
    A betöltekezés nem más mint az okkult, ördögi erőkkel felruházott kundalini jóga használata, amivel démonokkal kerülnek kapcsolatba a gyanútlan emberek, ugyanígy a nyelveken szólás is, melyek a mega gyülikben van.
    http://www.youtube.com/watch?v=VzkOpdtlJ0E

    Óvatosan az ilyen szektákkal!

    Isten adjon bölcsességet mindenkinek!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves TTLU!

      Ezzel nem értek egyet teljesen. Az érthető, hogy a keleti indiai vallásoknál, ld. jóga történnek hasonló jelenségek, mint amit a Szent Szellem okozhat hívőknél. Az viszont csak imitációja az igazi, isteni betöltekezésnek. A Sátán mindent leutánoz! A Bibliában olvasunk helyes, Istentől való, áldásos betöltekezésről. Isten megadja a hívőknek a helyes és szent betöltekezést, hiszen meg akar minket áldani. Sok száz hívőt láttam személyesen, aki betöltekezett Szent Szellemmel. Az Istentől van! A betöltekezés és az érzések túlzott hangsúlyozása a gond, abban az esetben, ha eltávolít minket a Szentírástól és annak tanulmányozásától.

      Olvasd el a kommentet, amit Enikő bizonyságára írtam, ott bővebben kifejtem: http://keresztenysegma.blogspot.pt/2009/12/gogolya-peterne-eniko-bizonysaga.html .

      Remélem segít! Isten áldjon.

      Miki

      Törlés
  2. Üdvözlet a fent leírt történet írójának, és minden kedves idelátogatónak egyaránt!
    Engedtessék meg, hogy leírjak néhány tényt, amellyel tisztázok néhány dolgot az ide látogató laikusok számára.
    Először is ez nem egy bizonyság. A bizonyságok Isten, Jézus, vagy a Szent Szellem személyét, nagyságát, jóságát, szeretetét hivatottak hirdetni egy csoda, szabadulás, gyógyulás által. A fent leírtak ezzel szemben egy ember hihetetlen természetfeletti megtapasztalásainak "eldicsekedéséről" szólnak. A történetben sehol sem jön át igazán, hogy milyen nagy az Úr, az annál inkább, hogy milyen természetfeletti megtapasztalásokat élhetett át az író.
    Nem akarom kétségbe vonni megtapasztalásait, de alapvetően az efféle megtapasztalások onnan indulnak, hogy az ember jó keresztényként megtéréséhez illő gyümölcsöket terem. Aztán idővel és fokozatosan adhat az Úr komolyabb természetfeletti megtapasztalásokat is, de a jelenleg elismert igen komoly gyümölcsökkel (akár több millió ember felé történő szolgálat, vagy komoly gyógyulások, stb.) rendelkező szolgálók világszerte arról számolnak be, hogy ehhez évtizedek alatt jutottak el, és néhány alkalomnál többről ők sem számolnak be.
    Hozzátéve, hogy minden egyes ilyen megtapasztalás továbbra is Isten dicsőségét hivatott hirdetni, nem csak úgy élményszámba kapják az emberek, hogy egy más világban kezdjenek élni.

    A bizonyságok szólhatnak más hívő személyeknek is, de azért is hívjuk őket bizonyságoknak, hogy bizonyítsák a még nem hívő embertársaink számára, hogy Isten létezik és szereti őket. Isten nem egy abnormális emberek által kreált hang, aki szól hozzájuk és csodákat tesz velük, hanem egy kézzel fogható valóság, aki ma is cselekszik.

    Talán inkább ezzel kellene indítani a még nem hívő emberek számára, és kézzel fogható gyógyulásokkal, szabadulásokkal, tényleges bizonyságokkal, mintsem olyan eseményekkel, melyeket akár a képzeletünk is szülhetett, és semmi közük Isten dicsőségéhez.

    Másik fontos dolog, hogy a fent leírt cikk alapján egy laikus személy azonnal azt gondolja, hogy a kedves író a Hit Gyülekezetébe jár, és ott tapasztalja ezeket a hihetetlen dolgokat... Ezt engedjék meg, hogy megcáfoljam.
    A cikkben többször is utal erre, de ezen utalások magyarázatra szorulnak.

    Való igaz, hogy 24 évvel ezelőtt a Hit Gyülekezetében tért meg Jézushoz, de később ahogy olvassuk már a debreceni Dics-suliba járt, illetve a leírt megtapasztalásokat is ott élte át. A cikkben említett Prazsák László az Imádság Háza nevű gyülekezet egyik vezető szolgálója, fenti csoportoknak semmi közük a Hit Gyülekezetéhez sem szervezetileg, sem hitvallásilag.

    Azt is olvashatjuk, hogy a fenti helyeken történt megtapasztalásai során többet kapott Istentől, mint előtte az istentiszteleteken. Ebből nyilvánvalóan következik, hogy a szerző szakított a Hit Gyülekezetével, és a fent leírt helyeket preferálja, nyilván onnan valóak a cikk megszületéséért felelős állításai, megtapasztalásai.

    A cikkben említett Megnyílt a Menny c. könyv szintén nem található meg a Hit Gyülekezete által kiadott könyvek között, melyeket a Patmos Records kínál. Ez további bizonyítéka annak, hogy a fent leírt természetfeletti megtapasztalások, vagy képzeletek nem egy Hit Gyülekezetébe járó személy által írattak le.

    Végezetül pedig. Ha a kedves olvasó eddig eljutott és végigolvasta értekezésemet, tisztelettel beavatnám egy igazi és valóságos bizonyságba, mely édesapámmal történt. Itt tényleges természetfeletti beavatkozás történt, és valóságos csodát élhettünk át.

    https://www.youtube.com/watch?v=dUdinz5ppnc&index=10&list=PLmtuRxOTXnP8Ca60BbVRMpba9yBxtOYvx
    A linken található videó 2. bizonyságáról beszélek.

    Mindenkinek kívánom, hogy ismerje meg Istent, aki ma is gyógyít, és szabadít. Aki valóban természetfeletti, de nem onnan kell megközelíteni, hogy fényeket és hangokat látunk, meg rázkódik a testünk. Sokkal inkább onnan, hogy Jézus Krisztus maga is egy ugyanolyan hús-vér testben élő ember volt, mint én vagy éppen Ön, aki ezt a hozzászólást olvassa.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. T. Anonimous (meg tudhatnám a nevedet és hogy honnan írsz?) !
      Köszönöm a hozzászólásodat. Nagyon helyes látásod van arról, hogy mi is pontosan az, hogy bizonyság. Annak valóban Isten dicsőségét, nagyságát kell felemelnie és nem pedig egy ember természetfeletti eldicsekedéseiről kell, hogy szóljanak. Szerintem is ilyet lehet érezni benne, ezért is tettem közzé, majd az utána Enikő bizonyságára írt kommentet is - amelynek lényege a figyelmeztetés - egy külön blogbejegyzésben. Több testvérnek is hasonló volt a véleménye tőlem függetlenül. A célja ennek és a másik írásnak a hitbéli tudás növelése, Krisztus felé vezető út elmélyítése az igei világosság fényében. Mindemellett megjegyzem, hogy sok esetben keresztények jó szándékúan megosztanak olyan történéseket, átéléseket bizonyságként melyekről úgy gondolják, hogy Isten tette velük és azután nagyobb és őszintébb hitre jutottak az Istennel való járásban.
      Az édesapáddal történt bizonyságot meghallgattam, nagyon jó.
      Továbbra is áldott életet kívánok!
      Üdvözlettel,
      Miklós

      Törlés
  3. Tisztelettel:

    Egy 25 éves hívő, aki genetikai dongalábbal született, később mégis egészséges emberek között, országos atlétikai versenyen, futás számban a dobogó legfelső fokára állhatott. (ide az edzés önmagában kevés lett volna).

    VálaszTörlés