2013. szeptember 18., szerda

"A melegek evangéliuma" című cikk komment

Nem olyan régen egy közeli keresztény ismerősöm felhívta a figyelmemet erre cikkre, ami a hetek.hu weboldalán jelent meg. Ezt a cikket Mo.-n állítólag sok helyi gyülekezetnek majdhogynem kötelező jelleggel továbbították. Én már 2 éve Angliában élek és én is tapasztaltam azt a jelenséget, amiről a cikk ír. Elsősorban ez a nyugati világ kereszténységét fenyegeti sokkal inkább, Magyarországot nem annyira, hiszen ott még nem annyira lojálisak a "másság" felé.

Meg kell hagyni, hogy a cikk alapos munka és elég jól ráérez az igazságra. Én magam is kiváló kutatómunkának tartom és sok igazságot tartalmaz. Röviden olvasható az ismerősömnek írt válaszom a cikkel és a témával kapcsolatban.

"
Hogy őszinte legyek, a cikkben van valami igazság. Ez a tendencia megfigyelhető világszerte, úgy gondolom a külső nyomás olyan erős, hogy sokan a nem-radikális keresztény gyülekezetek közül már engedtek vagy lazítottak az álláspontjukon ebben a kérdésben. Ez nemcsak a Hillsongot érinti, hanem az anglikán egyházat és egész Amerikát is, ahol egyre több államban ismerik el a homoszexuális házasságot jogilag. Amerika köztudottan keresztény alapokra épült, amint tudod.

Pontosan a cikk sem említi és én sem ismerem a Hillsong hivatalos álláspontját az ügyben. Megnéztem egy magát nyilvánosan melegnek mondó ausztrál meleg hívő fiatal srác blogját, úgy hívják, hogy Ben Gresham. Valóban, ő a Hillsongba jár és nyíltan meleg.

(Exeterben is volt egy keresztény hívő aki egyúttal meleg volt és a gyülekezetben szolgált, volt is kisebb konfliktusom vele.)

Úgy gondolom, hogy az is ugyanolyan bűn, mint bármi más. Tehát, pl. ha gyilkos, vagy parázna vagy tolvaj vagy, mintha ha buzi lennél. Magyarán mondva :). Sokszor a megtérés után néhány évvel visszaköszön az ördög ugyanazzal a problémával, mint ami megtérésed előtt volt. Ez a kísértés. Ezek a hívők, akik magukat keresztényként még mindig buzinak vallják, szerintem egyszerűen nem értik a Bibliát. A Szentírás egyértelműen mondja, hogy Krisztusban már megváltottak lettünk, más identitást kaptunk, tehát nincs olyan hogy hívő homoszexuális, ugyanúgy, ahogy hívő tolvaj, vagy hívő parázna.

Ben Gresham a videóblogján kapott kemény válaszokat és sajnos kikerüli a konfrontációt...ebből ítélve úgy gondolom, hogy a ördög győzött az életében és nem a bibliai hitet képviseli, akármilyen kedves fiatal srác.

A Hillsong illetve Brian Houston pedig nyilván a kegyelmet hirdeti mindenki számára, helyesen, hiszen Jézus őket is meg akarja változtatni. A lényeg nem változott: a bűnből meg kell térni és azt radikálisan ott kell hagyni. A gond ott van, hogy páran közülük nem tudnak ebből kijönni.

Érdekel a téma továbbra is, küldd át, ha majd látsz valahol hivatalos üzenetet vagy utalást a Hillsongtól ezügyben. Úgy tűnik, Brian Houston egyelőre kerüli a nyílt állásfoglalást.

"

Lényegében ennyi. A hetek.hu cikk 2013 július 12.-én lett publikálva a website-juk szerint, emiatt a dolog még kiforróban van és további fejlemények várhatóak. Különösen kíváncsi lennék a Hillsong Gyülekezet hivatalos állásfoglalására, de a magyarországi Hillsong vezetőinek blogja, véleménye is érdekelne.

Isten áldjon benneteket!

2 megjegyzés:

  1. www.comingoutkonyv.hu Kincses Marcell: Coming Out Könyv, egy meleg ifjúsági lelkész előbújásának története
    http://www.facebook.com/comingoutkonyv
    #meleg keresztény egyház homoszexuális leszbikus lmbt pap

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Km!
    Megnéztem kedves testvérünk blogját és pár videóját. Szánalmas és az Ige alapján elítélendő. Az előbújás azonban és a meleg identitás megtartása Isten Igéjének és Krisztusnak megszégyenítése. Inkább törekednünk
    kell Krisztus keresztjének hordozására, a testünk megfeszítésére, Istennek való tetsző életmódra a Szentírás
    alapján. Ez a dolog a test kívánságának a része, nem lehet kiűzni, "bennünk van". Ez rám is vonatkozik és minden hívőre: minden olyat megtagadni illetve feladni, ami Isten akaratának vagy tetszésének nem felel meg és úgy követni Krisztust. Isten áldását és Krisztusban való őszinte megtérést kívánok kedves testvérünk életére
    a szenzációhajhászás helyett. Miklós

    VálaszTörlés