2022. január 3., hétfő

A Hámori Eddy / Alabástrom projekt szolgálat „nemzeti kereszténysége”

Magyarországnak különleges elhívása van? 


Néhány sorban szeretném felhívni a figyelmeteket a mai Magyarországon tapasztalható, „nemzeti kereszténységre”, amit leginkább a Hámori Eddy-féle Döntés órája szolgálat és az Alabástrom projekt néven fémjelzett keresztény szolgálat képvisel. 

A minap személyesen voltam a szilveszteri alkalmon, ami mindenki számára nyitott volt, így elsőkézből tudok tapasztalatot írni. Többször elhangzott az alkalom során, hogy Magyarországnak kitüntetett, eleve elrendelt szerepe illetve 'elhívása' van nemzeti szinten. Gyerekek, ennek semmiféle bibliai alapja nincsen. A Bibliában egyedül egyetlen népről olvasunk, hogy mint nemzet, elhívása lenne a többi nemzet felé, hogy rajta keresztül Isten a szavát és áldásait közvetítse: Izrael. Aki rászánja az időt és utána néz ennek, az fogja látni, hogy ez így van. Az természetesen elfogadható és követendő példa, hogy minden hívőnek imádkoznia kell a saját országának vezetőiért, a hatalmi pozícióban lévőkért. Erre felszólít Pál apostol is az 1 Timóteus 2:1-4-ben: „tartassanak könyörgések, imádságok, közbenjárások, hálaadások minden emberekért, királyokért és minden hatalomban levőkért”.  Továbbá a hívők a saját nyelvükhöz tartozók felé tudnak leginkább közeledni, felelősségük, hogy tisztán és érthetően képviseljék a világ számára Isten üzenetét, törvényeit és elvárásait. Ez gondolom senki számára nem kérdés. Azonban minden országnál így van ez. Tehát a Magyarországról szóló különleges elhívás hangsúlyozása egyszerűen fals állítás, a hívők félrevezetése. Erről itt beszélek egy kb. 2-perces videóban: Magyarországnak nincs semmilyen különleges elhívása . Ez volt az egyik felkiáltójel, ami nálam azonnal jelezte, hogy hamis kereszténységgel állok szemben. Azon túl persze, hogy mindvégig ment a színpadról irányított üzenet, dicsőítés az általuk kijelölt emberek által, aminek a fő arca Hámori Eddy, egy jólfésült és vágott-szakállú, jó megjelenésű figura. Fontos, hogy legyen a kívülálló sokaság számára egy ilyen megnyerő személyiség. De volt más is.

Parázna színpadi öltözet



A másik - lehet talán egyeseknek vicces - felkiáltójel az pedig a színpadi énekes csapatban az egyik énekes lány parázna, kihívó öltözete. Bőrszoknya, harisnya. Szexistennő egy keresztény összejövetel színpadán. Ne értsetek félre, én nagyon szeretem a divatos öltözéket és tisztelem azt, ha valaki odafigyel a saját öltözködésére. De egy Istent dicsőítő helyen a színpadon elvárható lenne, hogy szolídan öltözzön fel a lány, nemde? Az ilyen típusú öltözködés elmegy egy kifutón, a divatbemutatón vagy a Váci utcában vagy egy bevásárlóközpontban. Egy újabb jel mutatja, hogy hamis kereszténységgel állok szemben. Nem mással, mint magával Babilonnal, a hamis vallással, a nagy paráznával. Nocsak, nocsak...nem saját szemünkkel láthatjuk azt megtestesülni, amiről a Biblia beszélt a Jelenések könyvében? Dehogynem! A Biblia ott egy kihívó, mindenféle gazdag ruhával felruházott parázna nővel jeleníti meg olyan hívők közösségét, akik csak hasonlítanak az igaziakra, de valójában belülről álhívők. Az igazi hívők, a kihívottak (ld. eklézsia) ördögi utánzata. Lásd a Jelenések könyve 17:4 verset:

"Öltözött vala pedig az asszony bíborba és skarlátba, és megékesíttetett vala arannyal, és drágakővel, és gyöngyökkel, kezében egy aranypohár vala, tele utálatosságokkal és az ő paráznaságának tisztátalanságával"



Igei tompítás, finomítás


Többször is felfigyeltem rá, de így utólag csak egyetlen példára emlékszem. Mikes Attila 'álpásztor', hamis próféta – a Nemzeti (hamis) Prófétai Mozgalom egyik képviselője – egyszer azt a kifejezést használta az Igéből, hogy 'a napok baljósak' vagy ilyesmi. Pontosan nem emlékszem, melyik fordításból idézett (aki tudja, kérem írjon kiegészítést az elérhetőségeimen). Azonban ez nem egyéb, mint felhigítása az Írásnak. Mert az eredetiben konkrétan az szerepel, hogy "...a napok gonoszok" (Efézus 5:16b). És mielőtt elkezdenél utána nézni az eredeti görögben, ne tedd. Én már megtettem: ott is az szerepel (ponērai), azaz a 'gonoszok' (többes szám, nőnemű) szócska van az eredetiben. Tipikus esete a Biblia üzenete finomításának, kevésbé "konfliktusos" formába öltöztetésének. Ez egyszerűen bűn. 

Mi a teendő, ha olvastam ezt?


Ha az igazságot kereső hívő vagy, akkor a fenti cikk célja, hogy segítsen neked leleplezni a modern, hamis, álkeresztény egyházat és ösztönözzön téged az Írás – a Biblia – tanulmányozására, istenkeresésre és az onnan való kimenekülésre. Ha te is közéjük tartozol, akkor a parázna egyház része vagy, amiről a Biblia mint utálatosság beszél. Az sem kizárt, hogy félre vagy vezetve és a tévelygés szelleme van rajtad. VIGYÁZAT! A mai modern, újkeresztény közösségek és missziók többsége, ahogy ez is, egy majdnem tökéletes hamisítványa a Bibliában leírt tanítványok illetve hívők közösségének. Sajnos sokakat elhitetnek (Márk 13:6). Jézus Krisztus eredetileg nem ezt tervezte a követői számára. Egy nagyon szépen felépített, jól kinéző, modern hamis egyházzal állunk szemben. Ezeket az összejöveteleket kerüld! Ehelyett keresd őszinte, Krisztus-követő és igaz jellemű hívők társaságát, akik őszintén és alázatosan szándékoznak Isten útmutatásait követni. 


Krisztusban szeretettel, 
Quartus Miklós

2022. január 3., Hétfő


6 megjegyzés:

  1. Mi az, hogy szexistennő? Mit szólna az illető hozzá, ha látná az írásodat?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát az egy magyar szó! :-) Az pont, amit mondani akar. Hogy mit szólna hozzá? Hát biztosan jól meglepődne és talán a megtérés irányába fordítaná. Az csak az egyik jelkép...az öltözködés a hamis vallási mozgalom által képviselt szellemiség látható formában történő képviselete. Ha csak kissé finomabb formában hozná magát, már mindjárt más lenne.

      Törlés
  2. Kedves Miklos, en inkabb onert aggodokm, mint a borruhas sexistennoert:) igen, nem volt szerencses valasztas a ruha es pont. Ennyi, nem kell tovabb ragozni. Mikes Attila pedig, hogy nem a gonosz szot hasznalta, hanem talan(!) a baljosat. Viszont ebben meg On sem biztos, hogy mit is. Lehet egy tevedes, figyelmetlenseg. Emberek vagyunk. Az egy jo dolog, hogy Biblikus akar maradni, de ahogy ezt teszi az mar megkerdojelezheto. Imadkozott mielott ezt leirta, a Szentlelek vezetett egy ilyen bejegyzes szuletesere? Igen, figyelmeztetnunk kell egymast, ha bunt latunk testverunkon, de ennek ez a jo modja, ilyen itelkezoen? Nem hiszem, hogy ez a Szentlelektol jott. Aldas!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves névtelen, köszönöm, hogy aggódik értem! :-) Pontosan az a baj, hogy nem a 'gonosz' szót használta, hiszen a Bibliában pont az van ott eredetiben. Másik fordítást használt, a felhigítottabb változatot, nem volt tévedés, ott valóban úgy szerepel. Igen, imádkoztam. Biztos vagyok benne, hogy megfelelő az írás és határozottan, hit által képviselem amit írtam a többség számára figyelmeztetésül. Az ítélkezés szabad, sőt szükséges, amikor a bűn leleplezéséről van szó és az igazságért való harcról.

      Törlés
  3. Kedves Miklós!
    Köszönöm a tiszta válaszod!
    Szeretném hozzátenni azt - a szexistennői mivolthoz, amikor a dicsőítő hölgy ellenkezőleg szolíd stílust képvisel, de mellnél mélyen kivágott, testhez símuló, még a combokat is kihívóan láttató formában - ez a másik véglet.
    A szexistennő bármilyen ruhában megjelenhet.
    Üdvözlettel, Bea

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. T. Bea, igen :-) Személyesen nem ismerem, lehetséges, hogy olyan a stílusa. Én a ruházkodását jellemeztem. Remélhetőleg lesz foganatja. Üdv, Miklós

      Törlés